fredshand

Nu har vi precis klarat oss undan från två strejker som hotade lamslå landet: transport- och kommunalstrejken. Att strejka är en facklig rättighet som i syvende och sist är sista utvägen för att få bättre villkor på sin arbetsplats. Men hallå! Min oavlönade arbetsplats är mitt hem och anledningen att ingenting någonsin blir bättre av att jag gnäller är följaktligen för att vi föräldrar inte har organiserat oss. Det krävs en facklig organisation och eftersom jag är en feminist i grund och botten och gärna skulle vilja bränna bh-ar om de inte är guds skapelse till storbystade kvinnor, så vill jag bilda en facklig organisation för mammor. Jag har tidigare funderat på en stödorganisation till trebarnsföräldrar, men jag väljer istället att bilda mamma-facket som värnar om våra rättigheter i det oavlönade slavarbetet som utförs efter det vanliga jobbet. Anledningen till att jag inte vill bilda en organisation för föräldrar oavsett kön är när vi kommer till att förhandla om villkoren. Jag vill inte ha rätten till att inta en pilsner ostörd med en påse nötter framför fotboll vid storbilds-Tv:n. Dessutom finns risken att man även tolkar fritt vilka friheter som ska utföras efter jobbet. Män kanske vill förhandla sig till 1-2 h sex i veckan, medan kvinnan gärna vill sova i samma utsträckning. Män kan räkna sex som nöje, medan kvinnor räknar in det i hushållsarbetet.

 

Jag har tänkt på att vara mamma är som att vara kung. Kungen föds till ämbetet, medan vi kvinnor föder till det ämbetet. Anledningen till att det tillverkas fler mammor är för att vi leker med barbiedockor som barn, medan pojkarna sparkar boll och kastar grus på varandra. Vi läser tidningar som ”Starlet”, ”Mitt livs novell” och ”Herregud vad allt är rosaskimrande”. Om vi hade sneglat på våra ihåliga och sönderstressade mammor hade vi aldrig skaffat några barn, men vi begår misstaget att tro att hon är ett undantag. Vi blir mammor av hundra miljoner anledningar och vi underskattar vår betydelse. Tänk på att vi tillverkar fler barn till fabriken Sverige som behöver fler skattebetalare och undersköterskor till den åldrade befolkningen. För att vi ska fortsätta göra vår plikt till kung och fosterland har jag lagt en radda med villkor som ska uppfyllas för att jag ska bära moderskapets ok.

 

Mamma-facket: ”Din mamma jobbar faktiskt här”

 

Villkor som ska uppfyllas inom moderskapets gränser:

 

–          En kvinna som fött dig ska bli tilltalad mor eller mer vardagligt mamma, inte morsan, öh du, öh dö eller med total tystnad följt av ett kommando.

 

–          En mor har rätt att få gå in på hemlighuset, låsa om sig, och göra nr1, nr 2 eller skattedeklarationen utan att någon som fötts ur personens nederdel kräver att få gå in och avbryta.

 

–          En mor har rätt till korta arbetspauser för att vila fötter och glo på TV-program av högre kvalitet än svampbobfyrkant. Reklampaus betyder inte att modern ska komma med förfriskningar, snacks och fylla tvätt- och diskmaskin.

 

–          En mor bör ha rätt till fyra plastikoperationer som bekostas retroaktivt av barnen: den säckiga magen, åderbråcken, brösten som ser ut som trötta hundöron och så den skada ett bowlingklot till huvud kan göra.

 

–          Efter att barnen fyllt 18 år försvinner försörjningsplikten. Modern har rätt att kräva utlägg för fördyrande omkostnader. Service kostar 700 kr/timme, dvs som en snickare. Obetalda räkningar hamnar på inkasso och efter räntor och förseningsavgifter bör modern inte oroa sig för den magra pensionen. Rätt investerat kan barnen fortfarande få betala för sig för när deras barn är på väg att flytta hemifrån. Inrätta en prislista: a la carte 80 kr, a la carte med hovmästare som läser upp menyn 150 kr, upplägg av jeansbyxor: 200 kr, resor till och från disco: 300 kr fast avgift.  Nattliga psykbryt pga taskig pojkvän: bör bokas i tid och kostar 1000 kr per påbörjad timme. Allt kostar nu för tiden och slaveriet är avskaffat i södern för länge sedan.

 

–          Ett glas kan användas mer än en gång. Det finns mer basilusker i er mun än i ett lufttorkat glas. Använd samma glas eller diska själv. Det har du lärt dig på hemkunskapslektionen. Det är inte svårare än olaglig fildelning.

 

–          Kläder har inte fötter eller intelligens. De kan inte flyga av sig själv in i tvättmaskinen. Det är inte sci-fi som gör att de blir rena över natten. Det är modern som smyger in i ditt rum om nätterna, inte Edward vampyren, och byter smutstvätt till rent.

 

–          En mor bör ha rätt att pussa på sin man offentligt utan att ni barn äcklar och ulkar er. I vårt fall var det er far som kom på den geniala idén att ha er. Ni bör tacka honom och hädanefter kalla honom far, pappa eller il maestro.

 

–          Servicebutiken ”Mamma fixar allt” stänger klockan 9. Det gör också vaktmästeriet, psykologen, kocken och läxhjälpen som har flyttat in i vardagsrummet för att somna framför TV:n.

 

–          Mi casa es no casa los ninjos eller ninjas. Barnen räknas på kvällen och finns det fler barn än sängar åker en ut, bokstavligen. Det är familjehushåll med x antal medlemmar, inte natthärbärge.

 

–          Moderns pengar är hennes pengar och inte potentiell veckopeng eller bling-bling.  Hon får inte månadslön för att ha lämnat in läxan två veckor för sent eller somnat på lektionen. Barn har rätt till kost och logi, antingen i hydda, koja eller slott.

 

–          Modern lagar en maträtt som är av varierat utbud inom näringscirkeln. I den finns fågel, kött eller fisk men inte pizza. Om maten inte tilltalar kan barnen utnyttja rätten till fastekväll med vatten och bröd. Ingen har dött av svält i Sverige med mat framför sig på bordet.

 

–          Om modern har pengar över när barnen har flyttat hemifrån är det inte barnens arvegods. En åldrande moder har rätt att disponera sina egna pengar, även om hon köper 40 virknålar för 1000 kr styck. Det är minst lika roligt som en resa till Thailand för de stora barnen. Om modern åker in på ålderdomshem för dementa testamenteras hennes kvarlåtenskaper automatiskt till en valfri ”Crazy cat woman”.

 

–          En mor är en människa av rasen homo sapiens, och inte humanoid städrobot. Som människa är hon fri och har samma rättigheter att äta upp hela chokladkakan utan att dela med sig, ställa pizzakartongen under sängen för att mögla och dricka upp all cola i huset utan att behöva åka in till stan för att handla nytt.

 

–          En mor har rätt att kräva pussar och kramar. De ska vara äkta och genuina, inga falska grimaser, tack!

 

 

 

Det här är bara några av de krav mamma-facket har. Om vi börjar med små rimliga krav kanske vi om några år kan få till jämlikhet mellan generationerna.

 

Om mamma-facket inte får igenom sina villkor kommer hela Sverige att lamslås:

 

  • Ingen mat i kylskåpet, ingen lunch
  • Inga skjutsar till skolan 3 mil bort
  • Inga väckningar
  • Inget socialt smörjmedel som skickar vykort till släktingarna
  • Ingen som röjer i sopberget, jag menar hushållet
  • Ingen tvätt: well hello pälsängrar, silverfiskar, vägglöss

 

Hemmen kommer att gro igen, barnen förblir analfabeter istället för alfapeter, affärer kommer att få slå igen för att ingen kommer till jobbet i tid, alla alfahannar sitter och muttrar i sina grottor för att farbror Sven inte längre skickar födelsedagspengar då han inte fått något tack-kort. Rätt och slätt kommer våra hem och vi med dem begravas som Pompeji, som när allt kommer omkring var en organiserad mammastrejk för att barnen inte orkade stiga ur sängarna på morgonen.

 

 

 

 

 

Advertisements