lekfulla vuxna

Ibland undrar jag om jag svalde lite väl för många krumelurpiller i min barndom. Pippi, Tommy och Annika avlade eden: ”Kära lilla krumelur, jag vill aldrig bliva stur.”  Mina krumelurpiller var tuggummibollar på rad med en massa färgämnen och konserveringsmedel, köpta i Hallden Norge. Det här med vuxendomen ville liksom aldrig komma efter barndomen. Jag fick mina första finnar i gymnasiet och nu har jag i 41års ålder hela ansiktet full av dem. Visst heter det rosacea, men nu ska vi inte vara så petiga. Det kanske är charmigt och hör till åldern när man är tonåring. Nu är det inte så roligt att vara pionröd i ansiktet, för jag varken rodnar, skäms eller har druckit sprit.

 

Det dröjde också ganska länge tills jag började se vuxen ut. Stackars Anto fick skämmas en hel del när vi började dejta, för ibland trodde några att han begått barnarov och börjat ragga högstadieelever, vuxna karl. Så nu har kroppen blivit vuxen, men hjärnan har inte precis hängt med i samma takt. ”Vad, vem är den fula tjocka kärringen i spegeln?” Oops, visst jag. ”Eheheheh! Vad du är vacker idag?” Jag svarar mig själv: ” Och du tror att jag ska tro på dig. Jag såg allt din min när du såg mig. Jag vill separera.”  Allvarliga form av schizofreni det där, när jaget och självet ska göra upp om delad vårdnad om kroppen.

 

Jag måste försöka intala mig att jag är vuxen och då måste jag rada upp en hel del saker som ger vuxenpoäng. Jag vill utmana dig i vuxenduellen. Rapportera mig gärna hur många vuxenpoäng du fick. Vinnaren får en legobyggsats utan manual, för allvarligt talat måste du hitta tillbaka till barnet inom dig. Några av vuxengrejerna kan möjligtvis vara vinklade till kvinnor, som det där med Bh. Då kan ni män som svarar dra av lika många vuxenpoäng för extra lekfullhet med frugans tuttekassar, såvida ni inte har hittat kvinnan inom er. Om kvinnan inom er är vuxen och heter Hilda får ni tillgodoräkna er poängen. Nu kör vi! Tävlingen pågår till slutet av november.

 

 1. Jag har slutat säga ”typ och liksom” i varje mening. (2 poäng)
 2. Jag kan stiga upp själv varje morgon, med eller utan väckarklocka (2 poäng)
 3. Jag bär Bh vare sig jag behöver det eller inte. (2 poäng)
 4. Jag deklarerar. (1 poäng)
 5. Två månader innan jul börjar jag planera och förbereda julkort, julklappsinköp, hyra jultomte och fundera på inbjudningar till grötrimmet. (5 poäng)
 6. Dessa ungdomar, de bara skränar och är oförskämda (5 poäng)
 7. Det går inte att bara poppa in hos folk hur som helst. Jag bokar flera månader i förväg, så att det finns chans att avboka om det blir förhinder. (5 poäng)
 8. Ett hus ska man ha. Hyresrätt är för sådana som inte har råd, såsom studenter. (2 poäng)
 9. På min fritid renoverar jag. (5 poäng)
 10. Jag är en seriös Hemnet-knarkare och mitt hem är min borg, så länge jag inte hittar en som är bättre. (5 poäng)
 11. Bil ska man ha, för hur ska man annars hinna hämta och lämna på dagis, handla och cross-traina på lunchrasten. (2 poäng)
 12. Jag har börjat samla PPM-poäng. (5 poäng)
 13. Jag blir alldeles gråtfärdig när jag ser små, gulliga barn (obs, som inte är mina) (2 poäng)
 14. Jag lyssnar inte på lp-skivor baklänges och letar efter djävulens budskap. (2 poäng)
 15. Jag blir glad när jag får mjuka paket och underställ till vinteroverallen (5 poäng)
 16. Jag svär bara när inga barn är i närheten (3 poäng)
 17. Jag har klubbkort hos Åhlens, M&Q, Kapp-Ahl, Duka, Lindex, COOP och ICA Maxi. Vilka glömde jag? (3 poäng)
 18. Jag har mer än tre plastkort i plånboken, som inte är lånekort, busskort eller bankkort utan kredit (10 poäng)
 19. Morgonstund har guld i mun. Ju tidigare jag vaknar, desto mera dag för mig. (5 poäng)
 20. På lördagar är jag på återvinningsstationen strax innan de öppnar. (5 poäng)
 21. Hatar när folk målar tusch i pannan på mig i fyllan och villan. Det hände senast för tio år sedan. (5 poäng)
 22. När jag går på konsert köper jag först musik- och simproppar från apoteket så att jag inte får tinnitus. (5 poäng)
 23. ”Mina älskade föräldrar…. ” (Du behöver inte säga mera. Om du börjar en mening så och dina föräldrar inte gett dig en miljon eller något annat för den delen, så innebär det att dina föräldrar antingen är döda, är mycket, mycket gamla eller att du har glömt alla elakheter de utsatte dig för.  Tidig demens . Som tröst för du 20 poäng.)
 24. Inget görs förhastat. Det ska planeras och budgeteras och har vi tur kan vi sätta igång efter semestern, nästa år. ( 2 poäng)
 25. Sänglakan ska bytas varje vecka. (1 poäng)
 26. Clint Eastwood är en riktig fräsching. (10 poäng)
 27. Problem är karaktärsdanande. Inte mina, men andras. (10 poäng)
 28. Underkläder ska bytas varje dag. (2 poäng)
 29. Tatuering? Nej usch, den går ju inte att tvätta bort. (2 poäng)
 30. När jag ser en polis, vinkar jag till honom. Det är bra att de håller gatorna rena från ungdomsbrottslighet.  Det är ju inte jag som kluddar på betongväggarna eller ristar på parkbänkarna.(2 poäng)
 31. Jag har skrivit mina sista önskemål i ”Vita arkivet.” (10 poäng)
 32. Min kreditvärdighet och bankens lånekrav är i symbios, i minst tio år till. (5 poäng)
 33. Jag har varit på solsemester varje år och Thailand de senaste femton åren. (2 poäng)
 34. Bingo-Lotto blev allt sämre när Loket slutade. (5 poäng)
 35. Jag går inte till en mataffär utan inköpslista och handlar det jag känner för. Återigen, det måste planeras och alla bitar i kostcirkeln ska med. (2 poäng)
 36. När svärmor kommer hyr jag städhjälp några dagar innan. (2 poäng)
 37. Min plan var att först bli anställd, sedan få extra ansvar, därefter bli mellanchef och innan pensionen blir jag högsta hönset. Vem har tid att ta sabbatsår och tågluffa, då sådana avbrott i CV:n kan stå en dyrt. (10 poäng)
 38. När jag behöver professionell hjälp, såsom att riva en vägg, frågar jag inte min kompis Hampan som äger en slägga utan ringer till en auktoriserad, ackrediterad och remitterad byggfirma, med F-skattesedel. (5 poäng)
 39. När någon frågar om jag vill köpa billig Gucci-väska direkt ur hans sportbag tackar jag fort nej och går därifrån med snabba steg. Jag vill inte bli inblandad i skumraskaffärer, även om de kostar 100 kronor styck. (5 poäng)
 40. Kläder måste vikas in i garderoben, köksdukar strykas och skjortkragar stärkas. (10 poäng)

 

Jag måste säga att jag definitivt inte kommer att vinna. I don’t have what it takes to be a real grown up. Jag går och lägger mig tidigt varje dag, inte för att jag vill det, men för att jag är så trött av att leka vuxen dagarna I ända, så att barnet inom mig kräver att jag ska bygga koja med täcket I sovrummet. Jag frågar mannen om han vill komma och leka mamma, pappa och barn, men han missförstår mig varenda gång. Hmmmmpff!

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements