kylskåp

Sonen som börjar bli torr om öronen öppnar kylskåpet och utbrister: Vad? Har vi blivit rånade? Det säger något om vår familj. Humor och fattigdom går bra ihop. De föder varandra så att säga. Utom oss.

December frossa har gått över och det är ebb i kassan. Julmaten är uppäten, intill minsta prinskorv och sill. Kontot tog slut i mitten av december och sedan kredit resten av julmånaden. I januari ska man vara duktig. Bli smal, bli snäll och kunna balansera sitt ekonomiska ekorrhjul. Det är bara det att den är inte i balans förrän lönen kommer. I slutet av januari. Det är väldigt många dagar och väldigt lite pengar att fylla dem med.

Nu är det jul igen, nu är det jul igen och julen varar än till påska. Och det var inte sant, och det var inte sant, för däremellan kommer fasta. Just prexis. Förr i tiden kom fastan 40 dagar före påsk, men eftersom de var mer ekonomiska förr i tiden och inte hade uppfunnit SMS-lån kommer fastan tidigare och tidigare numera. Den inträffar oftast strax efter jul. Vilket förvisso är bra. Tidningarna basunerar ut om alla dieter och numera är 5:2 dieten etablerad hos kreti och pleti. Jag vill härmed lansera 0:30 dieten. Den första går ut på att äta normalt i 5 dagar och begränsa kaloriintaget i 2 dagar. 0:30 säger ju sig självt att det är helsvält. Tänk vad den kan göra för figuren. Du kan äta hur många marsipankycklingar som helst till påsk , för du kommer sträva efter att uppnå normalvikt de närmaste månaderna. Och vet du vad? Du kan dricka hur mycket vatten du vill. Ja, det är sant.

Jaha, vad ska du äta då? Ska vi köpa några barer och syntetiska giftkällor? Nej. Den här dieten är bra för figuren och plånboken. Från jul till januarilönen handlar du ingen mat. Du äter det du har i kylskåp och skafferi. Det du kan kombinera från det som är kvar skapar äckel och där går du ner några kilo. Här en aptitretare eller blismalsnabbtmåltid. Du behöver inte tänka på kalorier och kolhydrater:

FRUKOST: Ja, men herregud frukost. Kaffe. Det får bli svart. Mjölken surar och blir keso. Keso kan bres på knäckemacka.

MIDDAG: Already. I’m so much enjoying my poverty. Få se. Vad har vi? Kokta morötter i en bädd av skivade rödbetor. Yummie!

KVÄLL: Buuuurp! Robertsons Lemoncurd på veteskorpa. Du får straffpoäng för att det smakar gott och får stå över nästa frukost.

Om det inte är nog kan du frossa i Mjau med hjärtformad ring av majonnäs. Var dock noga med att den är helfet och inte light-shit. We are struggling for survival och då kan vi inte bekymra oss om innehållet och hur många E-nummer livsmedlet har. Min favorit i barndomen var knäckemacka de lux med lökringar alternativt ketchup där man kan gå loss med kreativiteten. Här kan man också använda Lagen om attraktion i sitt skapande där man så att säga ber om pengar. Varför inte rita en miljondollar med ketchup? Ego-boost.

Det som är positivt är att barnen inte behöver fasta. Om de inte vill. I många religioner är barn och gravida undantagna från fastan. Barnen behöver bara fasta från det de kommer från skolan. En slags fast-light. De fastar till frukost, äter i skolan och fastan till kvällen. I många andra kulturer passar de på att frossa när “matfönstret” är öppet. Kära skola: dubbla portioner till alla barn. Extra mycket smör och helfet mjölk och inte någon anorektisk kossa från modellfabriken. Vi ber om en kossa utan gräsfobi: halleluja and amen.

När lönen kommer är vi så tacksamma för att helvetet för den här gången är över och blir så att säga förnyade människor. Vi kanske lär oss uppskatta våra pengar mer. Eller äter en helstekt gris på en sittning. Det är valfritt.

Jag har blivit en slags sportkommentator där jag räknar ner till nästa lön. It’s the final countdown. Nu har vi 900 kvar till nästa lön. Nu har vi 500 kvar till nästan lön. När det är helt tomt, kommer inte någon magisk fallskärm att lösas ut, för det är inte samma sak att svindla med sina egna pengar som kommunala medel. Lever jag till nästa blogg. ja då ses vi. Vi ses på andra sidan av Sambal Oelek, Hot Spicy Jalapeno, Tahine och Knox White snus.

 

 

 

 

 

 

Advertisements