förstå kvinnan

En författare (manlig, hmpf) skrev boken “Kvinnor är från Venus, män är från Mars” Fel, fel, fel. Anatomiskt är vi faktiskt rätt så lika, bortsett från att mannen har en pluspol, kvinnan en minuspol och att det däremellan sprakar vid kontakt. Kvinnor och män är från två helt olika länder; från Spanien med händer och höft som talar känslor till Sverige där inget mer än munnen rör sig. Det är klart att det blir missförstånd och skilsmässor på oklara grunder när vi inte ens talar samma språk.

Kvinnor talar känslospråk. Det innebär att orden inte ska tolkas ordagrant.Ordböcker är skrivna av män, kinesiska är med all säkerhet uppfunnet av kvinnor. Den ena tolkar bokstavligt, den andra efter uttal och i vilket sammanhang.Kvinnors tal liknar männens bortsett från att vi även lägger till tonen vi säger det och hur vi för över det till kroppen. En kvinna använder hela sin kropp som instrument, medan mannen endast använder stämbandet. Kvinnor kan som exempel hytta med degsleven som extra intonation när mannen kommer hem för sent. Frekvensen i hyttningen indikerar även hur arg hon är. Män hyttar inte med degslevar. De kan slå sönder ett bord eller en vägg, men de hyttar inte mesigt med en slev.

Män talar klarspråk. Allt ska tolkas ordagrant. Inget utrymme för olika tolkningar. Säger en man att han ska till affären, går han till affären. En kvinna kan också säga att hon ska gå till affären, men det kan sluta med att hon går och fikar med en kompis istället. Gå till affären är en sannolikhet. Om hon inte känner för det, gör hon det inte. En man känner inte efter. Han går till affären oavsett om han är arg, trött, glad eller full.

Vissa kvinnor och män har lärt sig korsa språkbarriärerna för att få sig lite amorösa äventyr (dvs ett nyp). Hur kommer det sig att kvinnor kan få sig ett ligg varje dag, varje kväll i all oändlighet med olika män, medan män kan dö som oskulder? Vi kvinnor kan tala klarspråk om vi vill och om vi känner för det. För kvinnor räcker en mening: “Ska vi ha sex?”, medan män måste linda in det, sockra in det och sedan ändå riskera att få gå iväg med outrättat ärende. Män måste tala känslospråk utan att för den skull bli “bögiga”. Män bör ge kvinnan komplimanger över axlarna; vackra ögon, örsnibbar, kinder. Under inga omständigheter bör mannen tala om sex, för så fort ni nämner ord som sex, ligga, säng drar vi iväg. Inte ens under själva sexakten ska ni nämna ord som kan tolkas ordagrant, för då stänger vi kärleksdörren rakt i ansiktet på er. Män; ni kommer långt med komplimanger, blommor och små presenter. Särskilt tycker vi om när ni kan laga mat som det inte står Felix eller Findus på. Då får ni fortplanta, när ni bevisar för oss kvinnor att ni inte bara har sex på hjärnan, vilket vi ändå misstänker upptar 99% av hjärnkapaciteten.1% av hjärnan bör uppta kultur, vin, mat, känslor, resor. Om ni är sportnördar bör ni köpa er en ny hjärna, lägga kvinnor på hyllan eller dra av på sextänket.

Ni får några övningar att träna:
1. En kvinna suckar längtansfullt när hon fönstershoppar. Hon ser en kappa och säger:
“Vilken vacker kappa. Och den kostar bara 2499 kronor.”
Vad bör en man svara?
RÄTT SVAR: “Gå in och prova den. Om den passar dig, eller en liknande, köper vi den genast.” Kvinnan har med sin suck och ton antytt att hon kan gå över lik (möjligen din döda kropp) för att få den till en kostnad av endast 2499 kronor. Hon har lagt in priset som en vänlig gest till dig, så att du hinner sms-låna eller balansera bankkontot.
FEL SVAR: Att tolka ordagrant utan att väga in kroppsrörelserna. “Ja, den är vacker. 2499 kronor, har du råd med det?”

2. “Imorgon är vår bröllopsdag.” Hur ska du tolka det:
RÄTT SVAR: “Åh, nej, nu spoilade du min överraskning. Nåväl, du kommer att få en present värd sin vikt i karat.”
FEL SVAR: “Är det? Hade ingen aning. Grattis i förskott.” Du kommer att få äta upp det och det kommer kosta halva ditt hus, halva dina inkomster och hela dina barn. Nå, är det värt att förlora hela fundamentet, det som ditt liv grundar på, för att du glömde en enda bröllopsdag?

3. En kvinna säger: “Jag har aldrig sex på min första dejt.”
Här finns tyvärr inga rätta svar. Mannen tolkar ordagrant att hon aldrig haft sex på sin första dejt. Hon menar; generellt sett. Mer regel än undantag, dvs 9 av 10 gånger har hon inte sex på sin första dejt.Hon har också dejtat fler gånger än hon någonsin kommer att erkänna. Att hon nämner sex överhuvudtaget är för att hon vill anta dig på en duell. Är du mer karl än en Medel-Kalle? Bara för att hon nämner ordet sex betyder inte heller att det är fritt fram för dig att tala om det. Du bör gå varsamt fram som på minerat fält. Hon är mer ointaglig än Alcatraz. Anta utmaningen eller ta en bärs med dina polare. Sannolikheten för dig att få sex är större om du ignorerar henne istället för att försöka övertala henne. OBS! Att jaga efter en hägring kan ibland resultera i att hägringen löses upp, med andra ord “jagad och fälld sex” är sällan bättre än övermogen frukt färdig att plockas.

4. En kvinna säger: “Oj, vad tjock jag har blivit. Kolla hur magen dallrar.”
RÄTT SVAR: “Vad snackar du om? Du är lika snygg som när vi träffades. Sluta upp med att dissa dig själv. Du är en vacker gudinna.”
FEL SVAR: “Jo, några kilo. Du kanske kan äta mindre eller punktträna. Det där dallret stör verkligen.”
En kvinna, när hon nämner sin kropp, söker bekräftelse. Hon vill att du ska hylla henne oavsett vilket vrak hon än är. Hon har egna ögon att se med, om än något förvrängda. Om ni ska ha ett liv tillsammans bör du dyrka marken hon går på, bokstavligt. Och med bokstavligt, menar jag inte bokstavligt utan andligen.

Vi kvinnor är mysterium. Ni känner inte ens era egna mammor. Vi kan tala om vad vi egentligen vill och vad som händer om vi inte får vad vi vill, men det vore ju inte roligt. Själva sporten med sporten är att det kan misstolkas och övertrampas. Om kvinnor började tala klarspråk skulle det vara som ett hänga med sin polare dygnet runt. Om män talade känslospråk skulle kvinnor sluta fortplanta sig. Vi kvinnor gillar män som är sexuella varelser som det sprutar testosteron ur. Citera poesi kan vi själva göra.

Advertisements