roland1roland2

Jakob, lillpysen, skulle gå och lägga sig. Det blev inget med det, för plötsligt fick vi för oss att retas lite med pappsen. Han tycker inte om råttor, även om de är av tyg.

Råttan Roland, han är en riktig familjemedlem hos oss. Han adopterades från IKEA-landet och lyckan var stor när det visade sig att han och Farbror Reser, en del av ett sagoprojekt i förskolan, var kusiner. Farbror Reser stannade en vecka hos oss och den kantades av både glädje och sorg, för nu hade han äntligen funnit en släkting men att han snabbt skulle lämna oss var ju tråkigt.

Ikväll fick råttan Roland för sig att han och Anton skulle ha en pokerkväll. Han ställde sig utanför badrumsdörren och väntade på honom med korten och pengarna. Anton som stod och rakade sig skrek åt honom att försvinna. Det är inte lätt att vara råtta i vår familj. Bara för att han är råtta betyder inte att han kommer att gnaga sönder elkablar och sprida sjukdomar. Roland har tagit alla vaccinationer och hans tänder är så mjuka att han bara kan suga i sig mjukost. Nåväl, han får väl försöka charma Anton en annan dag.

Advertisements