Jag är så trött att jag tror jag går sönder i tusen bitar, pulveriseras om någon rör mig.

Jag är handledare för en receptarieelev. Det är inte så jobbigt, det är bara att jag måste vara uppmärksam hela tiden. Att jag följer lagen. Det går inte att följa alla lagar som finns. Då skulle inga läkemedel lämnas ut. Saknar indikation, felaktig dosering, får inte bytas ut till ett billigare läkemedel. När ska regeringen, staten och alla de allsmäktiga inse att doktorn nailar symptomet och väljer sedan medicinen utifrån det. Hen har ingen koll om Actavis är bättre än Orion. Who gives a fuck? Jo, staten. Det som herr och fru doktor har valt ska vara det som ska lämnas ut om det saknar förmån. Om det är med i förmån, ja då lägger sig staten i, och ber oss välja något annat, något billigare. Jag har inga åsikter om lagarna och reglerna, eftersom jag så hemskt gärna vill behålla mitt jobb. Det är bara att det ibland känns det som ett spel för kulisserna. Mona Sahlin och kompani, gör som de vill ändå, höjer löner och sänker löner som de behagar, medan vi fotfolket är straffmyndiga. Vi kan få sparken, men de avgår till ett lika välavlönat jobb någon annanstans.

Mannen i mitt liv har opererats för tarmbråck och får inte lyfta något över fyra kilo. Vem ska lyfta isåfall? C’est moi!!! Jag har förslitningar i axlar och alla kullager. Jag städade hela källaren, lyfte alla åbäken och dumpade dem symmetriskt i högar och organiserade. Varför det? Jo, vi väntade storfrämmat från Länsförsäkringar.

Dagen efter att min man opererats för tarmbråck och således var hög på morfin, fick min minsting, lille gulleplutten, för sig att duscha osedvanligt länge. Och eftersom jag var både mamma och pappa hade jag inte koll på läget. När jag kom upp till andra våningen stängde sonen kvickt badrumsdörren och bad mig att inte gå dit in. När jag gick in var det översvämning och allt vatten samlades under skåpet i badrummet, där jag inte kunde komma in. Jag började torka och dottern skrek till på bottenplanet. I vår familj skriker vi, så jag skrek att jag torkar vatten från badrumsgolvet. Min dotter svarade; A-ha, vilket fick mig att ana oråd.

När jag torkat färdigt badrumsgolvet, var jag inte alls färdigtorkad. När jag kom ner till sovrummet rann det vatten från taket och ner på mannen som äntligen somnat in och sedan ner på golvet. Sonen fick sig en avhyvling: “Så, du har nu gjort din stora grej ( som kostar familjen en hel del pengar), så gör inte om det.” Han var lite ledsen tills min man berättade om vad han gjort i sin barndom, och vips var det här inte någon stor grej.

Och apropå brand, så brinner det just nu rejält på Gotland. Och kommunen som ålagt bevattningsförbud över hela ön. Hur går det ihop?

Jag ska ta en rejäl sovmorgon imorgon. Jag har satt ihop tre pallkragar, fyllt med jord, planterat, monterat ihop ett växthus och tömt diskmaskinen flera varv förutom tvätten som hängts ute på det nymonterade torkstället.Min kropp vill dessvärre inte samarbeta. Efter klockan fem anses den är jag har sovit färdigt och väcker mig. Sov kvinna!

 

 

 

Advertisements