Jag har bytt radiokanal. Numera headbangar jag till Bandit Rock, trots att mina rocking år har gått mig förbi. Varför utsätter jag mig för demoniska baklängesvisor till djävulen istället för NRJ eller Mix Megapol? Av en enda anledning, att det är enda radiokanalen mellan halvåtta och åtta som inte utsätter mina barn för demoraliserande reklam. Har jag nämnt att jag som barn utsattes för söndagsskola och diverse frireligioner som fikade i vårt vardagsrum? Well, mina barn är inte oskyddade mot sexuella örontrakasserier, men ta mig fan, ska de inte höra att den som vill vara otrogen och vill ha en affär trots att de är gifta kan vända sig till en hemsida och få sina behov diskret tillgodosedda. Deras små öron ska skyddas från detta, hur ska de annars tro på feelgood-romantik och evig kärlek. Sedan när man är gammal som jag och bitter…. skämt åsido. Jag är trött på reklam om vuxenleksaker och femtusen kvadratmeter taboo och den som vill ha en affär kan ta denna dörr och den som i samma firma vill hitta den eviga kärleken som sedan vill ha en affär, tar denna dörr. Kära läsare, när man är vuxen, letar man inte efter första tillfälle att ha sex med sin man eller någon annans, med eller utan leksaker som innehåller förbjudna plaster. Det upptar inte min tanke, överhuvudtaget. Jag tänker på om någon har plockat disken ur diskmaskinen, ligger tvätten i korgen och förmultnar. Har någon hämtat posten. Mycket sällan tänker jag, hmmm på femtusen kvadratmeter vuxenleksaker. Bara när jag blir full och inte är trött. Enda gången jag släpper tanken på min shoppinglista som innehåller allt från nya kalsonger till den minsta till glutenfritt mjölmix, ytterst sällan en rosa kanindildo, faktiskt aldrig om jag tänker efter.

Så för att mina barn inte ska få en snedvriden bild av vuxenlivet headbangar jag sålunda till gamla godingar på Bandit Rock. Det var förresten min räddning häromdagen. Djävulsk migrän och så hör jag Freddie Mercury dua med David Bowie i låten Under pressure och kände att de fångade min känsla totalt. Hallelujua, jag blev healad mellan Mekonomen och Atheneskolan, när jag körde genom Gråbo.

 

Advertisements