Min dag har inte varit speciellt intressant, möte på morgonen och möte på kvällen. Sent omsider, hemma. Däremot hörde jag att en ung flicka blev våldtagen av asylsökande ungdomar som är äldre än vad de är. Har inte bestämt mig för att det är en true story eller en “Råttan i pizzan”-historia. Det fick mig att fundera på människor som inkräktar på andras kroppar och tankar.

Ett problem, och det här är min åsikt, är att man räknar med intentionen hos kvinnan när det sker en våldtäkt. Hon var klädd så, så hon tiggde om det. Hon sa så, så givetvis fick hon munnen full. Men. Sedan när ska någon läsa mina tankar som en spågumma. Och det är precis det som sker vid en våldtäkt, att man gissar vad hon tänkte och därför blev det aldrig en fällande dom. Hon hade kort kjol och var ensam, därför blev hon våldtagen. För att hon ville det. Ursäkta mig! Kort kjol är universell kod för att bli våldtagen, men inte shorts hos män. Vem bestämde spelreglerna? Får inte en kvinna/tjej ha kort kjol för att hon vill ha det, utan några som helst avsikter? Stop the mindfucking! Sluta läsa av andras tankar, för det går inte. Alla människor är unika och det finns ingen universalmall. Jag lär mina barn att säga nej så det skriker om det. Nästa svar på ett närmande innanför safetyzone: En käftsmäll! Det är inte ok att röra någon som redan markerat en gång att den inte vill bli rörd. Man eller kvinna. Men jag är rädd, för det finns människor därute som är så skadade att de inte fattar, så skulle jag göra som författaren Dag Öhrlund. Jag skulle hänga ut dig och skada dig. Jag släpper ut mina barn till en medmänsklig värld. Kanske en enligt min åsikt kristen värld. Jag ger det bästa jag har. Mina barn. Jag förlitar mig på att andra är som jag är, inte  att någon gör mina barn så illa att de önskar att de inte levde. Det är en hemsk tanke, men tyvärr sann. Trollhättan på 90-talet var likadan, men jag hade dussintals av bröder, bröder till väninnor, som var redo att försvara mig, Jag vill inte att någon kvinna ska behöva försvara sig eller behöva bygga en mur av bröder.

Advertisements