Jag fick en fråga av bokförlaget idag, för de försöker bestämma om jag är debutförfattare eller inte. Räknas egenutgivning eller inte? Jag har skrivit i ungefär 10 år nu. På den tiden har jag skrivit två manus som jag har gett ut via Recito Förlag, som är lite bättre än tryckeri men inte så mycket bättre. Och de tar mycket betalt. Ingen vinst alls, men jag förlorade åtminstone inte pengar med den första boken. Andra boken… no comments. Sedan dess har jag skrivit ett manus, som knappt någon har läst, ett till manus som finns på kapitel 1: Och så var allt som vanligt igen. Nästan skrivit klart fortsättningen till Hem jävla hem som heter Ett hussspöke till salu. Och Fjärilen i rummet som ska ges ut på bokförlag till våren. Hallelujabröderna som är nästa bok på tapeten har inget bokkontrakt, men jag hoppas stort på den. Är jag debutförfattare? Jag tror jag är utmattad. Jag har skrivit ca en bok per år sedan Hem jävla hem. Jag har inte legat på latsidan. Och skrivit blogginlägg varje vecka. Mina fingrar har gått varma. När jag inte filar på noveller. Däremellan läser jag böcker, när jag hinner. Måste nog boka in en semester. Natti! Natti!

Advertisements