Jag har haft mailkonversationer med två ur Bokförlaget Mormor, som var och en håller på med sitt vad gäller min kommande bok Fjärilen i rummet. Jag har haft lite synpunkter på säljmaterialet, det som går till bokhandlarna och andra inköpscentraler, kanske till tidningar, vad vet jag. Jag som trodde att jag inte var kräsen, upptäckte att jag just var kräsen. Kan ni ta och flytta fjärilen 1 mm till höger och uppåt, tack.

Till skillnad från de flesta i det avlånga landet, tror jag, gillar jag att få storstryk. När det kommer till skrivande. Eftersom jag vet att jag inte är Gud och är ofelbar, vill jag ha mycket synpunkter innan boken kommer till tryck. När den väl är där ute, kommer den att rosas och risas. Riset gör ondast. Och ibland är det rättfärdigat ris, för att man inte gjort sitt jobb. Ibland kan det också vara att läsaren letar efter fel, eller läser så snabbt att de inte kommer in i handlingen och ytligt touchar manuset.

Och samtidigt går det vanliga livet sin gilla gång. Jag måste till jobbet, barnen måste till skolan. Hjärnan går på högvarv. Vaknar 3.20 varje morgon och är vaken i en timma, tills jag räknat en miljon får. I natt spökade det, tror jag. Hårda dunsar i köket och sovrummet, trots att katterna var ute. Min syster säger att det spökar hemma hos henne nu. När hon nämner mitt namn går dammsugaren på av sig själv. Det verkar vara hektiskt även i andevärlden just nu. Hoppas det betyder något gott. I natt vandrade jag i drömmarna på Pedagogen, min gamla  högskola i Mölndal, och letade efter ett café. Fikatajm, anybody!

Till helgen tar jag paus från skrivandet. Min syster, mamma och styvpappa kommer till helgen. Vi ska göra sta’n, fika och laga god mat. Sedan ska min syster blanda till en Russian white till mig, en drink jag aldrig har smakat. Och jag kommer att skratta tills jag får ont i magen. Något som vi båda har ärvt från vår hädangångna pappa är stor portion humor, förmågan att skratta åt oss själva och finna lustigheter i pretty much vad som helst i livet. Vem vet, vi kanske får lust att göra en liten podcast. You never know när Systrarna Sisters är på gång.

Advertisements