Om ni tycker att era liv är miserabla, så kan ni genast sluta tycka synd om er själva. Jag har börjat Hemnet-surfa igen. How do I get from my hellhole of life? #Norrland#billigt hus#apoteksjobb#finansiering#lyckligt liv

Sedan vi flyttade till vårt spökberikade hus har vi investerat minst en halvmiljon i det svarta hålet till hus. Vad har huset hittills gett mig? Döda hårsäckar. Kontakt med den andliga världen. En snabbkurs i medialitet. Livslånga amorteringar.

Måndagen började någorlunda. En kyltekniker skulle skåda vår luftvattenvärmepump i källaren. Lågtryck pressostat larmad. No big deal tänkte jag. Sedvanliga krampryckningar från en pump som bara vill ha uppmärksamhet i den för Gotland mycket långa och kalla årstiden (vår värmepump skulle ha dött i Norrland).  Det var säkert inget problem intygade teknikern. På eftermiddagen började min egen pump att haverera. När jag satte mig för att kissa kom det ut tre meter taggtråd. Det var något nytt det. Jag har haft blåskatarr, men det här kändes som om Karate Kid riktade en klar spark i de nedre regionerna. Jag fick till en 90 graders vinkling av min överkropp mot knäskålen. Eftersom jag jobbar på apotek var det bara att köpa apotekets urinvägstest och kila hem och pinka i ett kärl. Alla parametrar, leukocyter, nitrit och protein blinkade på varningsljus. 1177 gav mig kalla handen. No can do! This is not a job för akuten. Vänta tills imorgon. Funderade allvarligt på att ta min mans gamla morfintabletter som han fått när han opererades för tarmbråck. Han mumlade lyckligt med dem samtidigt som det regnade från badrummet ner på hans täcke. Visserligen lider jag av olycklig gallblåsa som skriker så fort den får narkotika som jag för övrigt blir helt stenad på (på den svagaste placebo-effekten av att slicka på tablettytan). Det måste ändå finnas någon ekvation där lagom dos morfin får mig att glömma både gall- och urinblåsa. I vilket fall som helst led jag mig igenom till nästa dag tills vårdcentralen hade drop-in. Där konstaterades att jag hade urinvägsinfektion och blod i urinen. Jag blev mäkta imponerad, för det enda min kropp hittills lyckats få är lindriga fall av hypokondri som blir botad så fort en doktor klämmer på min kropp som mystiskt blivit helad från alla klassiska fall från läkemedelsboken (jag faller utanför ramen och kan inte kryssa i de rätta rutorna för att bli klassad som sjuk, psykisk sjukdom har däremot mycket luddigare refererensramar som jag inte heller har lyckats klämma ner mig i ).

Med ett paket Selexid i handen är jag tillbaka på jobbet när nästa pump strejkar. Min värmepump mår inte alls bra. Den är död. Den frös ihjäl, på Gotland med dess milda väder men benmärgsvindar. Utan försäkring kommer det att kosta 30 000 kronor. Jag ringer Bad- och värme i Visby, de som installerat min värmepump och förklarar. Min vänstra arm värker och jag tror att jag håller på att få stroke. Katarina förstår genast. Jag måste prata med Janne som är upptagen. Jag är också upptagen. Av någon anledning fortsättning kunderna att komma till oss om och om igen. Jag är i limningstillstånd och ber min receptarieelev att hålla sig på lagom avstånd från detonationsplatsen, jag alltså. En överjävlig kund, våga bara, skulle gå med huvudet kortare från apoteket.

När Janne äntligen ringer har jag två kunder, ett par framför mig. Jag förklara genast att alla mina pumpar har gått sönder. De kan stå ut med att vänta tills jag har pratat klart. Det kanske skulle gå att slippa ackordera ut mina barn till utomsocknes. Det skulle bli någon rimlig kostnad. Ingen kostnad är länge rimlig för mig. Efter badrumsrenoveringen har vi upptäckt att även vårt tak, ca-ching, ytterligare 1,5 gånger 100 000 kronor, läcker. Vi har täckt läckan med presenning som kan göra att träbrädorna, läktarna, kan börja mögla. Vårt hus kära vänner är en tickande bomb, såsom mitt blodtryck.

Idag ringde jag Länsförsäkringar för att prata om skadereglering.  Jag förstod inte ett skit. Har du jada-jada-jada pratat med Arctic jada jada åldersavdrag jada jada? Jag ringde Janne som genast lovade att prata med  Thomas på Länsförsäkringar. Kan man adoptera en person äldre än en själv? Jag funderar på att skriva in Janne och hans fru i mitt testamente.

Alla pumpar är kaputt. Vill du köpa ett intressant hus med vissa oförutsägbara behov? Kostnad 1,8 miljoner kronor. Köpes i befintligt skick. Ägaren ämnar flytta långt därifrån.

Advertisements